Avlskontakt Karelsk Bjørnhund

Norske Elghundklubbers Forbund har innsatt Isak Nilsen som avlskontakt for Karelsk Bjørnhund. Dette er NEKFs første avlskontakt for rasen, tidligere var det kun inngått et samarbeid med Svenska Bjørnhundklubben om bistand i avlsspørsmål og veiledning.

Presentasjon av Isak Nilsen

Jeg er en finnmarking på 31 år og bor i Pasvik, i Sør-Varanger kommune og jobber til daglig som driftstekniker i havbruksnæringen. Jeg er oppvokst med elghund i huset og har vært med på jakt og fisketurer med min far fra jeg kunne gå. Hadde tidlig en sterk interesse for jakt da jeg stadig ble observert med trebørsa i hånda og lekebikkja på slep av rasen «gul plastikk med hjul», når jeg så fikk spørsmål fra familiemedlemmer om hva jeg drev på med, så kom det til svar «æ e på elgjakt».

Jeg kan takke min far, som etter 30 år med elghund fikk meg på sporet med å skaffe meg min første elghund av rasen Norsk Elghund Grå når jeg var 19 år, som jeg jaktet med som bandhund. I tiden etterpå tok det litt av da jeg alltid har hatt en fasinasjon for «kareleren», etter å ha hørt om disse hundene som jegere rundt omkring hadde hatt opp igjennom årene.  I dag er jeg lykkelig eier av to «karelere», og løshundjakt, jaktprøver og utstilling med disse fyller det meste av fritiden min.

I min tid som eier av Karelsk Bjørnhund har fasinasjonen for rasen bare økt mer og mer og jeg driver stadig og graver meg ned i historisk bruk av denne rasen, opprinnelse, stamhunder og rasehistorie.

For de av dere som har litt kjennskap til rasen finner dere fort ut at det ikke er til å unngå å havne på en sti som leder til rasens hjemland Finland. Her jeg bor er det kort vei til finskegrensa og videre til Sverige, så jeg er titt og ofte over i Finland eller Sverige på jakt, utstilling eller jaktprøver og er stadig i kontakt med «bjørnhund folk» og stifter nye bekjentskaper.

Jeg ser virkelig fram til oppgaven som avlskontakt for Karelsk Bjørnhund og jeg vil være en pådriver for at vi skal ha rasetypiske, friske og jaktsterke hunder. Jeg håper mitt engasjement og iver for rasen Karelsk Bjørnhund kan smitte over på gamle, nye eller framtidige eiere av rasen og at jeg kan bidra med å få mer oppmerksomhet og engasjement for rasen i elghund-Norge.

Kontaktinfo til Isak Nilsen finner du her

Skroll til toppen
Rull til toppen